De nieuwe Argu-experts!

Éen van onze opdrachten als trainees is om het platform Argu te stimuleren. Toen wij voor het eerst van Argu hoorden was onze reactie een combinatie van vraagtekens, nieuwsgierigheid en “hoe spreek je dat uit?”.

In het kort is Argu een platform waar inwoners mee kunnen praten over stellingen vanuit de gemeente. Zo zijn er vanuit Hollands Kroon stellingen op gezet over bijvoorbeeld het AZC of de 3e container voor plastic. Deze twee stellingen trokken veel bezoekers naar Argu!

Om deze opdracht met beide handen aan te grijpen was een logische eerste stap voor ons om ‘Argu-experts’ te worden. Wij konden geen betere manier bedenken dan een workshop te volgen van de bedenkers van Argu.  Daarom zaten wij maandagochtend niet in de trein richting Anna Paulowna, maar richting Utrecht.

Tijdens deze leerzame workshop hebben we alle handige tools van Argu doorgenomen. Ook hebben we  een paar van deze tools getest en zijn we lid geworden van de interne pagina van Hollands Kroon. Deze interne pagina maakt het mogelijk om bijvoorbeeld met collega’s na te denken over dingen die in de organisatie spelen.

Daarnaast hebben we een stoomcursus participatie gevolgd van de jongens van Argu. In deze cursus vertelden zij wat er volgens hen belangrijk is bij het betrekken van inwoners. Zij hebben hier ook een leuk artikel over geschreven.

Ben jij bezig met participatie of wil je graag met ons meedenken over het stimuleren van e-participatie? Wij komen graag met je in contact!

~ Pierre, Simone en Stasja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: