Ontdekkingstocht

Voor De Kop Werkt! ga ik samen met Britt een prijsvraag uitschrijven om de beleving bij de Ijsselmeerkust een impuls te geven. Ik had zelf nog niet echt een goed beeld bij de plekken die misschien interessant zouden zijn voor deze opdracht. Samen met wat collega’s zijn wij op een mistige ochtend naar deze kant van Hollands Kroon gereden om eens te kijken wat er allemaal al is.

Tot mijn verbazing hebben wij zoveel mooie en onontdekte plekken in onze gemeente. Glooiende landschappen bij Westerland, totale stilte bij Vatrop en een prachtig uitzicht op de dijk. Vooral de laatste plek heeft veel indruk op mij gemaakt, op de dijk ter hoogte van het Dijkgatbos. Een supermooi uitzicht wat door de mist alleen maar mysterieuzer werd. Het is toch gek dat ik na zes maanden pas deze prachtige plekken echt zie.

Dat heeft me aan het denken gezet over hoe de afgelopen zes maanden voor mij in de organisatie zijn geweest. Eigenlijk kan ik dat ook omschrijven als één grote ontdekkingstocht. Je leert over de onontdekte kwaliteiten van jezelf en anderen. Maar loopt ook tegen dingen aan die je in eerste instantie niet aan had ziet komen. Soms is het goed zoeken, en soms ligt het antwoord recht voor je neus.

Omdat deze ontdekkingstocht nog zeker anderhalf jaar zal duren, kan ik niet wachten om nieuwe kwaliteiten te ontdekken, nieuwe plekken te zien en uiteindelijk te kunnen zeggen; dat was een geslaagde ontdekkingstocht!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: