Een week in het leven van…

Zo! De eerste week van ons traineeship bij Hollands Kroon zit er dan nu toch echt op. Het was een bevlogen week vol nieuwe mensen, plekken en ervaringen. Kortom, een week om nooit te vergeten! De eerste week stond vooral in het teken van het leren kennen van de gemeente Hollands Kroon. Hiervoor werden we gekoppeld aan de verschillende domeinen binnen de gemeente om een dagje mee te lopen en bij hun in de keuken te kijken. We nemen jullie graag kort mee in onze eerste week als nieuwe trainees.

We begonnen de week gezamenlijk bij team kernbeheer. Na een boeiende presentatie die bol stond van informatie over de interessante projecten die kernbeheer (veelal) samen met de inwoners van Hollands Kroon heeft opgezet, was het hoog tijd om de auto in te springen en een aantal projecten zelf te bezoeken. Zo gingen we langs bij een nieuw aangelegde speeltuin in Anna Paulowna met het eerste waterpunt in Anna Paulowna, bezochten we een samenwerkingsproject in Ewijksluis waar 16 fruitbomen de plek innemen van oude populieren, en probeerden we in Middenmeer het nieuwe sport- en recreatieveld voor jong en oud genaamd ‘The Movement’ zelf uit.

Hierna was het de tijd voor de trainees om zelf uit te vliegen en alleen of in tweetallen de verschillende teams te bezoeken. Zo gingen Joost en Astrid met team toezicht en inspectie mee om te controleren of er wel aan alle voorwaarden van de vergunningen voor een boerenversmarkt en een lokale kermis was voldaan (en kregen we een overheerlijk presentje mee). Émilie was ondertussen op pad met handhaving en veiligheid, terwijl Claudia letterlijk weer en wind doorstond.

Donderdag was het weer tijd voor het jaarlijkse ‘HK-Doet’, een dag waarop medewerkers van de gemeente zich inzetten voor vrijwilligerswerk bij diverse stichtingen en organisaties binnen Hollands Kroon. Ook wij werden aan het werk gezet om er een geslaagde dag van te maken. Zo werd Cas met zijn groene vingers gevraagd om inwoners te helpen met het onderhoud van hun tuin, gingen Astrid, Joost en Claudia sjoelen met ouderen en mocht Émilie met geitjes spelen op de kinderboerderij.

Hopelijk heeft deze blog jullie een klein inkijkje gegeven in het leven van de trainees. Ben je geïnteresseerd geraakt? Houd dan voor meer van onze belevenissen de sociale mediakanalen en deze site in de gaten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: