Stasja Olejniczak

Foto StasjaIk ben Stasja, 29 jaar en geboren in Sittard, waar ik ook ben opgegroeid.

Toen ik in de derde klas furieus was op mijn leraar Nederlands omdat hij mijn cijfer voor een proefwerk niet wilde zeggen aangezien ik mijn huiswerk niet had gemaakt, dook ik alle reglementen van de school in. Ik wilde bewijzen dat hij geen recht daartoe had. Dit was een lastige klus: deze school had, zoals veel organisaties, veel nutteloze regels waarin ik moest zoeken. Maar ik gaf niet op en bleef zoeken tot ik gelijk kreeg.

Hierna was het duidelijk dat ik rechten zou gaan studeren. Op mijn 17e verhuisde ik voor mijn studie naar Amsterdam, waar ik nu nog steeds woon. De gezelligheid van deze stad zorgt ervoor dat ik daar nog wel even wil blijven.

Na mijn studie ben ik gaan werken als juridisch medewerker op een klein advocatenkantoor. Ik heb daar met veel passie gewerkt, maar toch begon het na twee jaar te kriebelen. Ik wilde meer diversiteit, meer uitdagingen en meer collega’s. Bovendien verbaasde ik me erover hoe ouderwets en omslachtig de wereld van de advocatuur is: weer die reglementen, papieren dossiers, faxrapporten, verzoekschriften in drievoud per aangetekende post… Ik werkte liever in een organisatie die openstaat voor innovatie.

Toen hoorde ik van Hollands Kroon: een gemeente die 70% van de APV heeft geschrapt: minder regels! De papierloze organisatie die bestaat uit zelfsturende teams, waarvan de teamleden zelf mogen kiezen waar en wanneer zij werken, zocht nieuwe trainees… Die kans liet ik niet schieten! Dat is gelukt: ik ben nu trainee bij Hollands Kroon, waar ik mij bezighoud met alles waarmee ik mij bezig wil houden!

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: